INDIVIDUELE BEGELEIDING AUTISME (ASS)

Wat doen we?
Er wordt veel van je verwacht in het leven. Je wilt je best doen maar weet soms niet waar je moet beginnen. Mensen uit je eigen netwerk zijn meestal emotioneel bij je betrokken en willen graag helpen, maar ook zij weten niet hoe, of je vindt het lastig om het van ze aan te nemen.
Een begeleider kan helpen inzicht te krijgen in je mogelijkheden en samen met jou je talenten ontdekken.
Ook kan met jouw netwerk(gezin/leerkrachten/familie/vrienden/werkgever) samen besproken worden waar jouw mogelijkheden liggen en hoe jij het best kunt functioneren.
Hieronder enkele voorbeelden waar iemand met ASS tegen aan kan lopen en waarbij begeleiding een goede optie is.

Zelfredzaamheid:
Ben jij op zoek naar overzicht bij taken zoals: koken, boodschappen doen, reizen met openbaar vervoer of het huishouden?
Samen kijken we wat je al kunt en wat je nog wil leren. Iedereen leert anders en daarom gaan we uit van jouw talenten en mogelijkheden!
Samen werken aan jouw zelfredzaamheid.

Sociale redzaamheid en psychisch functioneren:
Snappen mensen in je omgeving je soms niet of snap jij soms je omgeving niet? Ik kan je helpen in je communicatie en leg anderen uit hoe ze het best met jou kunnen communiceren. Ook help ik je kijken naar jezelf; wat is jouw inbreng in een gesprek en hoe kun je jezelf presenteren.

Tijdens het volgen van een opleiding is de combinatie privé en werk soms lastig. Vind je dat school of werk je teveel druk geeft?
Het kan helpen om samen overzicht te creëren en zaken te relativeren. Goede gesprekken over waar jij tegenaan loopt en daarna samen zoeken naar oplossingen zodat je ruimte en rust krijgt!

Vragen die centraal staan tijdens de begeleiding:

wie ben jij?
wat kun jij?
wat wil jij?
wat heb je nodig om je doelen te bereiken?

Samen gaan wij op zoek naar jouw antwoorden op deze vragen. Er kunnen eventueel ook meerdere begeleiders ingezet worden als dit aansluit op de wensen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je mailen naar info@samenvooruit.com of bellen naar 06-51202522, zie ook contact


Samen Vooruit - Bronsweg 7 - 8211 AL Lelystad
06-51 20 25 22


Copyright © 2015/2016. All Rights Reserved.